Desert prajitura ''criminala''

de Constelatialeu in Prajituri, 17 Aug 2015 | 24535 vizualizari

 

Ca n-am gasit alt titlu, mai ales ca se vor gasi toti expertii si specialistii din lume sa zica...''vaiiiiiii, nenorocire, asta-i prajitura criminala, ai folosit prafuri''....de parca mai este ceva sanatos in lumea asta....in fine, cine vrea citeste, cine nu, nu.....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua 
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema 1:
  • 1 plic crema de vanilie Dr.Oetker
  • 100 g smantana dulce groasa peste 40% grasime
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • Crema 2:
  • 1 plic crema cafea/brandy Dr.Oetker
  • 100 g smantana dulce groasa peste 40% grasime
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • Sirop:
  • sirop gros de cirese amare + apa
  • 12 piscoturi
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 200 ml smantana de frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura ''criminala'':

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana rezulta o bezea ferma. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apoi le incorporam in albusuri. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, amestecam ingredientele uscate si apoi le incorporam in albusuri, avand grija sa amestecam de jos in sus, cu miscari lente. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 28x20 cm, turnam compozitia in tava, uniformizam si bagam tava la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se taie in doua.

Crema 1: Intr-un castron punem continutul plicului de crema, adaugam zaharul, smantana si laptele si apoi mixam pana obtinem o crema ferma.

Crema 2: Procedam la fel ca la crema 1.

Sirop : Punem intr-o farfurie adanca siropul de cirese amare si-l diluam cu apa.

Asamblare : Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam bine, apoi adaugam crema 1 si nivelam. Peste crema asezam piscoturile inmuiate in sirop, peste piscoturi punem crema 2 iar deasupra foaia de blat insiropata. Bagam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura: Peste ciocolata maruntita turnam smantana de frisca si le punem pe foc pana se topeste ciocolata, avand grija sa nu atinga punctul de fierbere. Lasam sa se raceasca cat sa putem sa intindem peste prajitura.

Scoatem prajitura din frigider, intindem glazura si de preferat sa stea macar cateva ore la frigider pana o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ''criminala''" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere Microundata